12. Hope Toplantısı 9-13 Mart 2020 tarihleri arasında Japonya/Tsukuba’da gerçekleştirilecektir. Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) tarafından düzenlenen, Asya-Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü Adayları ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası etkinliğe, fizik, kimya, fizyoloji/tıp ve ilgili alanlardaki vizyoner ve başarılı genç araştırmacılar davet edilmektedir. Etkinlik boyunca, genç araştırmacılar, grup tartışmaları ve derslere katılmakta; sunumlar yaparak bilgi paylaşımında bulunmaktadırlar.

JSPS Kuruluşu, Hope Toplantısı’na katılım için TÜBİTAK tarafından aday gösterilecek 2 genç araştırmacının (2 Nisan 2014 tarihinden sonra doktorasını almış araştırmacılar veya bu tarihten sonra doktorasını alacak olanlar) konaklama, Tokyo-Tsukuba arası ulaşım ve seyahat sigortası masraflarını karşılayacaktır. Adayların uluslararası uçak bileti masrafları ise TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

Toplantıya katılacak genç araştırmacıların daha önce düzenlenen hiç bir Hope Toplantısı’na katılmamış olması, iyi bir akademik performansa sahip olması, ilgili alanlarda başarılı olması, tüm toplantı programına etkin olarak katılması ve yeterli seviyede İngilizce bilmesi beklenmektedir.

İlgilenen adayların aşağıdaki belgeleri eksiksiz bir biçimde uidb@tubitak.gov.tr adresine en geç 26 Ağustos 2019 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.

  • Adayın güncel ARBİS özgeçmişi (https://arbis.tubitak.gov.tr/)
  • Adayın İngilizce dil yeterliliğini gösteren belge (YDS, YÖKDİL, TOEFL-IBT sınav sonuç belgesi veya üniversitelerin %100 İngilizce eğitim yapılan bir bölümünde eğitim almış/alıyor olmak)
  • Doktora yeterliliğini alanlar için doktora transkripti, yeterliliğini almamış doktora öğrencileri için yüksek lisans transkripti
  • Başvuru formu  (Formu doldurmak için gerekli açıklama için tıklayınız)

Toplantı hakkında bilgi için tıklayınız.

 

Uluslararasi Isbirligi Daire Baskanligi
Ikili ve Çoklu Iliskiler Mudurlugu

Telefon: +90 312 298 14 16
E-Posta: uidb@tubitak.gov.tr

Kaynak: https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/kurumumuz-japonyadaki-hope-toplantisina-katilim-icin-genc-ve-basarili-arastirmacilara-destek-verecek