Araştırmacıların uluslararası ve sektörlerarası dolaşımına destek veren Ufuk2020 Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Destekleri 20. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında TÜBİTAK, Avrupa Komisyonu ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin işbirliği ile İstanbul ve Ankara’da etkinlikler düzenledi.
Etkinliklerde, kuruluşundan itibaren 20 yıllık süreçte Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Destekleri’nın Türkiye’nin de dâhil olduğu Avrupa Araştırma Alanı’na yönelik katkısı, bundan sonraki hedefleri ve 2017-2018 yılı çağrıları hakkında detaylı bilgi sunuldu.
14 Eylül tarihine kadar çağrısı açık olan Marie Skolodowska Curie Bireysel Burslara (MSCA Individual Fellowships-IF) özel önem verilerek hazırlanan etkinlik programında, proje önerisi hazırlığı, dikkat edilmesi gereken hususlar ile hakem ve bursiyer tecrübelerine dâir oturumlar yer aldı. Bu sayede 2018 ve sonrası dönemde araştırmalarının bir bölümünü (12-24 ay arası) yurtdışında (Avrupa’da ya da Avrupa dışında) geçirmek isteyen veya yurtdışından Türkiye’ye yeni gelmiş/gelmeyi düşünen araştırmacılarımız MSCA çağrılarından, TÜBİTAK Destek Programlarından ve Ulusal İrtibat Noktalarının sunduğu hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri hakkında etraflıca bilgilendirildi.
2 Haziran 2017 tarihinde İstanbul/Bahçeşehir Üniversitesi’nde; 5 Haziran 2017 tarihinde Ankara/TÜBİTAK Başkanlık Binası’nda gerçekleştirilen etkinliklere dair sunumlar aşağıda yer almaktadır.
İstanbul Etkinliği (2 Haziran 2017):
- Program
- Daniel Göhring, Avrupa Komisyonu, “Araştırmacılar İçin Fırsatlar (MSCA)” (Sunum sırasında bahsedilen video-1 ve video-2‘ye erişmek için lütfen tıklayınız)
- Doç. Dr. Ali Emre Pusane, Boğaziçi Üniversitesi, “Hakem Gözüyle Proje Önerisi Yazımı”
- Daniel Göhring, Avrupa Komisyonu, “Proje Başvurusu”
- Dr. Alper Gürarslan, İstanbul Teknik Üniversitesi, “IF Başarı Hikayesi”
- Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, TÜBİTAK, “Ulusal İrtibat Noktası Hizmetleri” (pdf için tıklayınız)
- Selcen Gülsüm Aslan Özşahin, TÜBİTAK, “EURAXESS”
Ankara Etkinliği (5 Haziran 2017):
- Program
- Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, TÜBİTAK, “MSCA’nın 20 Yılı: Araştırmacılar İçin Uluslararası Dolaşım Fırsatları” (pdf için tıklayınız)
- Prof. Dr. Mehmet T. Zeyrek, ODTÜ, “MSCA Proje Önerisi Yazımı İçin Püf Noktaları”
- Selcen Gülsüm Aslan Özşahin, TÜBİTAK, “MSCA Proje Önerisi Nasıl Sunulur?”
- Doç. Dr. Mehmet Ünlü, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, “Desteklenmiş bir MSCA IF Projesi Hakkında Her Şey”
- Tuğba Arslan Kantarcıoğlu, TÜBİTAK, “Ulusal İrtibat Noktaları Hizmetleri” (pdf için tıklayınız)
- Selcen Gülsüm aslan Özşahin, TÜBİTAK, “EURAXESS Ağı ve Faydaları”
Sorularınız için bizlerle ncpmobility@tubitak.gov.tr adresimiz aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.
Yukarıda bahsi geçen programlar hakkında detaylı bilgi almak için www.h2020.org.tr adresimizi inceleyebilirsiniz.